Der kan selvfølge være mange årsager til ustabile bunkerslag, f.eks dårlig teknik. MEN, jeg ser rigtig mange spillere der faktisk har en super god bevægelse og teknik, men de slår stadig ustabile bunkerslag. Og hvorfor gør de så det?
De er ikke opmærksomme på liet!
Liet er jo måden hvorpå bolden ligger i sandet. Og den kan ligge på mange forskellige måder. Den kan ligge oven på sandet, nede i sandet, sandet kan være hårdt elle blødt, tørt eller vådt. Alle disse ting påvirker et bunkerslag, og hvis ikke man får lavet de rigtige justeringer, så er det at man TROR at man må have en meget ustabil sving-bevægelse, men faktisk er det fordi at man ikke får lavet det rigtige justeringer.
Hvad hvis bolden f.eks ligger med en lille smule højere sand foran bolden? Altså bolden ligger lidt længere nede, end det sand der er lige foran bolden.
Her er der risiko for at køllen vil ramme det lidt forhøjdede sand, også bounce/hoppe op igen, så man kommer til at flække bolden.
For at undgå at flække bolden når den ligger beskrevet som ovenfor, skal vi lave en justering. Det vi skal gøre, er at vi skal gøre angrebsvinklen stejlere, altså køllehovedet skal komme stejlere ned mod sandet. Dette kan vi gøre ved at skrue på flere forskellige parameter:
-Sving mere “ud af” i tilbagesvinget
-Knæk mere i håndleddene i tilbagesvinget
-Hold / flyt mere vægt frem på venstrebenet (for en højrehåndsspiler)
De 3 ovenstående ændringer fungere som “knapper” du kan skrue på, for at gøre angrebsvinklen stejlere. Du skal finde ud af hvilken “knapper” du bedst kan lide at bruge. Se evt. videoen nedenfor for en demonstration.
Hvad hvis vi leger at bolden ligger hvor der ikke er så meget sand, eller sandet et blevet meget hårdt.
Den justering vi skal lave, kommer an på hvor hårdt sandet er.
Hvis du tror at du kan få et åbent køllen ned under bolden, skal du blot sørge for at slå stejlt nok ned på bolden, ligesom beskrevet ovenfor.
Hvis ikke du tror du kan få et åbent køllehoved ned under bolden, fordi sandet er alt for hårdt, så skal vi gøre noget andet.
Jo hårdere sandet er, jo mere vil vi stille køllehovedet square / lige i opstillingen, hvilket gør at leading edge ikke er løftet så meget. Vi behøver ikke være bange for køllen graver, da underlaget jo er hårdt. Herfra skal vi heller ikke slå helt så hårdt til bolden, og slaget bliver generelt lidt mere som et normalt chip.
Altså, hvis du oplever at du slår mange ustabile bunkerslag, så husk er der er mange justeringer der skal laves ifht hvordan bolden ligger i sandet. Hvis ikke du får lavet dem, kan man hurtigt føle sig meget ustabil, men det ligger for mange spillere altså mere i forståelsen af hvordan du skal justere til de forskellige lies.
Vores profesionelle trænerteam fra Dansk Golf Akademi, er altid klar til at hjælpe dig. Du kan booke din træningstid lige her.
Hvis du er ny til golf, kan du lære meget mere om golfspillet ved at besøge vores begynder-portal, der hedder Golfkørekort.dk, eller vores engelsk version der hedder Golf For Beginners Academy.
Kunne du tænke dig at få checket om dit udstyr passer perfekt til dig, kan du læse mere om vores clubfitting-service ved at klikke her: Clubfitting.dk
Hvis ud har børn der spiller eller vil spille golf, i et fantastisk miljø, kan du læse meget mere om vores Børengolf koncept ved at klikke på denne tekst.
You must be logged in to post a comment
Vores driving range har åbent fra kl. 13 til solen går ned. Undtagen på dage med Travløb – se disse datoer her!
Vores indendørs simulatorer har åbent 24 timer i døgnet, hver dag, hele vinteren.
Læs Campayas guide via billedet herunder
Golf i Lunden – Charlottenlund Travbane
Traverbanevej 10
2920 Charlottenlund
Telefon +4527976587
E-mail info@golfilunden.dk
CVR 29 23 95 09
Vores driving range har åbent fra kl. 13 til solen går ned. Undtagen på dage med Travløb – se disse datoer her!
Vores indendørs simulatorer har åbent 24 timer i døgnet, hver dag, hele vinteren.
Copyright @ 2024 - Dansk Golf Akademi. Designed by Nicolai Cetti Engstrøm